abcbijles

5 tips voor economie

Conjunctuur, arbeidsproductiviteit, en consumptiegoederen. Al deze prachtige woorden voor het spel galgje behoren tot het vak economie. Het vak is, zeker voor mensen die rekenen lastiger vinden, niet een van de meest makkelijke vakken. Ben jij degene die economie altijd al lastig heeft gevonden? Of wil jij simpelweg beter worden in economie? Lees dan vooral verder voor de onderstaande tips!

1) Weet de vaardigheden
Beter worden in iets kan pas vanaf het moment waar de fout ligt. Op die manier kan je namelijk effectief beter worden. De vaardigheden zijn als volgt;

Leesvaardigheid;
Rekenvaardigheid;
Het aanleren van begrippen;
Het interpreteren van functies;
Het maken van berekeningen.

2) Oefenen, oefenen en oefenen
Bij sommige vakken is heel hard leren de enige optie. Bij economie ligt dat anders. Door alleen maar oppervlakkig te leren, zal je het nooit helemaal begrijpen. Probeer dus veel opgaven, desnoods zelfbedacht, te oefenen en verbanden te leggen tussen begrippen. Denk je het toch fout te hebben tijdens de toets en moet je met het getal doorrekenen? Reken wel gewoon met dit getal door. Mocht de vraag die volgt goed zijn, krijg je namelijk alsnog de volle punten!

3) Weet de vraagstelling
Economie kent vaak verschillende soorten uitgangspunten. Zo bestaat er meestal een aanbod- en een vraagzijde. Kijk in de vraagstelling goed welke zijde er gevraagd wordt. Dit kan namelijk veel invloed hebben op je antwoord.

4) Ken de actualiteit
Het nieuws biedt vaak ook heel veel kansen. Er komen veel economische gebeurtenissen tevoorschijn, zoals een crisis of faillissement. Probeer dit zoveel mogelijk te volgen! Hier leer je namelijk heel veel van en die kennis kan je goed gebruiken tijdens de economielessen.

5) Markeer!
Tijdens een toets zijn het vaak vragen die heel veel informatie bevatten. Markeer informatie die relevant is. Hierdoor kan je sneller te werk gaan en kan je informatie vergeten die niet van toepassing is. Mag je van de docent niet markeren? Onderstreep het dan zachtjes met potlood en gum het later uit.

Wanneer je bovenstaande tips volgt, zal je merken dat het makkelijker is om die ene lastige economietoets door te komen. Twijfel je nog steeds? Misschien is bijles dat iets voor jou! Volgende week staat er weer een ander vak centraal.

 

http://www.meester-frank.nl/vak/economie/
https://www.examenoverzicht.nl/vmbo/tl-gl/economie/tips

Sluit Menu