abcbijles

5 tips voor Engels

Een van de meest belangrijke vakken op de middelbare school is Engels. Dat is niet zonder reden: Engels is immers een wereldtaal en nagenoeg op elk continent kan je communiceren met vreemden middels deze taal. Heb jij nou echt geen talenknobbel? Dan kan dit vak een enorm struikelblok zijn. Het vak laten vallen kan niet en uiteindelijk zal je het toch moeten halen op je examen… Hoe gaat dit ooit goedkomen?

In deze nieuwe serie staat elke week een ander vak centraal. Bij elk vak verschilt de leerstrategie iets en via deze blogs ben jij op de hoogte van de tips die voor jou het meest van belang zijn. Beter worden in Engels? Lees dan vooral snel onderstaande tips!

1) Praat in jezelf

Dit klinkt misschien apart, maar in ons bewustzijn denken wij in de Nederlandse taal. Probeer dit eens om te wisselen naar het Engels. Je zult zien dat je heel goed na moet denken over standaardzinnen. Wanneer je dit vaker doet zal je merken dat je makkelijker kan omschakelen van Nederlands naar Engels en dat het een stuk vloeiender gaat.

2) Fouten maken mag!
Mensen die minder goed zijn in Engels, hebben vaak de neiging om het minder snel te proberen. Doe dit vooral niet! Verander je mindset en probeer juist zoveel mogelijk. Om beter te worden moet je oefenen. Fouten maken is dan iets dat vanzelfsprekend is. Maar om beter te worden, moet je fouten durven maken. Dan weet je wat wel en niet kan.
Edison zei ooit over fouten maken: ‘’Ik heb niet gefaald, ik heb alleen maar 10.000 manieren gevonden die niet werkten.’’

3) Beheers de onregelmatige werkwoorden
Een goede basis is altijd belangrijk. Zo ook de onregelmatige werkwoorden. Deze woorden vormen een fundamentele basis om de grammatica beter te beheersen. Zorg dus dat je deze heel goed uit je hoofd weet! Wanneer je tijd investeert om ze te leren, vergeet je ze niet snel meer. Een handige tool om te gebruiken is de site www.wrts.nl

4) Oefen in de praktijk
Oefenen in de praktijk kan op meerdere manieren. Lees een keer (online) een Engelse krant, kijk een serie/programma zonder ondertiteling, kijk op youtube of praat in het Engels met mensen die de taal goed beheersen. Interactie en praktijk helpen je om een taal sneller onder de knie te krijgen.

5) Online sites
Op het internet bestaan er talloze sites met oefeningen om de Engelse taal grammaticaal beter te beheersen. Een voorbeeld van zo’n site is  https://juffrouwengels.nl/. Meestal gaat het om kleine oefeningen die niet veel tijd in beslag nemen. Probeer elke dag minstens één oefening te doen en je zult op termijn resultaat zien.

Bron: http://engelsvoordyslecten.nl/snel-en-gegarandeerd-beter-engels/

 

Sluit Menu