abcbijles

5 voordelen van sporten voor je huiswerk

Sporten is goed voor iedereen. Dat is al een tijdje bekend. Maar wist je ook dat sporten voordat je je huiswerk maakt heel goed is? In deze blog worden de vijf voordelen verteld van sporten voor je huiswerk.

 

Voordeel 1: Inspanning vraagt ontspanning

Om je in te spannen voor je huiswerk, heb je ook ontspanning nodig. In drukke tijden rond de toetsweken of in de stressperiode voor je examens merk je misschien zelf al dat je gemoedstoestand en leervermogen niet optimaal zijn vergeleken met een wat rustigere schoolperiode. Door sportieve activiteiten te ondernemen kun je op een actieve manier stress verlagen. Het helpt helemaal als dit leuke activiteiten zijn! Ontspanning helpt dus om uiteindelijk beter in te spannen.

Voordeel 2: Zorgt voor een betere gemoedstoestand

Tijdens het sporten ben je fysiek met je lichaam bezig. Het zorgt ervoor dat je even afgeleid bent en je gedachten met iets anders bezig zijn dan school. Sporten zorgt ervoor dat er endorfine aangemaakt wordt in je lichaam. Endorfine is betrokken bij het beloningssysteem in je hersenen. Het vrijkomen van endorfine in je lichaam geeft daarom een prettig gevoel (NLbewustgezond.nl, z.d.). Na deze afleiding kan je met een positief gevoel beginnen aan je huiswerk.

Voordeel 3: Goed voor de gezondheid

Sporten is goed voor je, zowel fysiek als mentaal. Sporten verhoogt bijvoorbeeld de bloedsomloop en maakt dat ons lichaam goed doorbloedt wordt. Als je fit en gezond bent, voel je je ook energiek en goed. Hierdoor kan je beter aan de slag met je huiswerk en toetsen.

Voordeel 4: Je wordt effectiever

Sporten maakt je daadkrachtiger en effectiever. Het krijgen van zoveel energie is al heel fijn. Wat nog fijner is, is dat je nu deze energie kan gebruiken om in actie te komen voor wat je leuk vindt of belangrijk om te doen. Zo kan je je energie gebruiken om effectief huiswerk te maken of te leren.

Voordeel 5: Verbetert de concentratie

Tijdens het sporten moet je je focussen op het spel of op de oefening. Je moet je gedachten erbij houden, anders gaat het niet goed. Als je bijvoorbeeld een potje voetbal speelt, kan je niet tegelijkertijd bezig zijn met Facebooken. Het sporten verbetert je concentratie. Deze concentratie kan je daarna gebruiken tijdens het maken van je huiswerk.

Al genoeg voordelen gelezen die je hebben overtuigd? Ga lekker sporten voor het maken van je huiswerk!

Heb je hulp nodig bij het maken van je huiswerk of leren voor je (examen)toetsen? Kijk eens op de site of huiswerkbegeleiding op locatie iets voor jou is!

Geschreven door Sanne Rave

Bronnen:

NLbewustgezond.nl. (z.d.). Endorfine. Geraadpleegd op 25 maart 2019, van https://www.nlbewustgezond.nl/gezonde-levensstijl/neurotransmitter/endorfine/

 

Sluit Menu