abcbijles

Bijles geven in Amersfoort

Het geven van bijles biedt naast een goed uurloon vele andere voordelen. Zo vergroot het zelfs de kans op een baan. Wie had dat gedacht? Hieronder gaan we dieper in op de voordelen van bijles geven. Lees dus snel verder! 

 

  1. 1. Bijles geven in je beste vakken.

Het eerste voordeel van bijles geven, is dat je dit doet in de vakken waarin jij uitblinkt. Doordat je al affiniteit hebt met dat vak, zal het makkelijker zijn om de kennis over te dragen aan iemand anders. Als de bijles eenmaal aanslaat zal dit uitmonden in een tevreden scholier, dit zorgt tevens voor veel voldoening bij jou als bijlesgever. Iets wat erg belangrijk is in een bijbaan. 

 

  1. Flexibel in te plannen  

Het leven van een scholier of een student is vaak hectisch. School, bijbaantjes, huiswerk en ondertussen moeten er ook nog sociale contacten onderhouden worden. Des te makkelijker is het, om een bijbaan te hebben die goed te combineren is; Bijles geven dus! Kies zelf je: vakken, tijden en aantal uren per week, die je bijles kan geven.  

 

  1. Grotere kans op een baan

Grotere kans op een baan, hoe kan dit? Uit een studie van Academisch Adviesbureau Unipartner is gebleken, dat 35% van de werkgevers de studie gerelateerde werkervaring, het belangrijkste criterium vinden bij sollicitanten.  

 

Dit geldt in het bijzonder voor het onderwijs. Er is zoveel keus voor werkgevers, dat het moeilijk is om je te onderscheiden van andere sollicitanten. Hoe spring je toch uit de stapels met cv’s? Door al praktijkervaring opgedaan te hebben in de vorm van bijles geven! 

Heb je deze blog gelezen en ben je nieuwsgierig geworden in het geven van bijles? Stuur dan een bericht naar abcbijles@gmail.com voor meer informatie.

 

Bronnen:

– http://www.sollicitatiedokter.nl/cv-building-voor-studenten/

– http://www.artikelplaatsing.nl/onderwijs/bijles-geven-en-de-voordelen-om-dit-als-particulier-te-doen/

Sluit Menu