abcbijles en Make-A-Wish

Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen.

Make-A-Wish Nederland en abcbijles willen al deze jonge patiënten tussen de 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we samen door hun allerliefste wens te laten uitkomen.

Oprichting Make-A-Wish Nederland

In 1989 is Make-A-Wish Nederland opgericht. De allereerste wens komt van de
10-jarige Cindy. Zij wilde zó graag een tv-opname bijwonen van de toen heel populaire serie ‘Zeg ‘ns AAA’. Een enthousiaste verpleegster van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis meldt haar wens aan.

De wens van Cindy

Vrienden van de stichting fietsen het geld bij elkaar. En Cindy mag als een echte filmster naar de studio én op de foto met ‘Mien Dobbelsteen’, ofwel hoofdrolspeelster Carry Tefsen.

De kracht van een wensvervulling

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens, jonge patiënten en hun omgeving weer kracht en hoop geeft en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet zomaar. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is, dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.

Make-A-Wish Nederland en abcbijles zetten alles op alles om zo veel mogelijk wensen te vervullen. Dat doen wij niet alleen. Dat kunnen wij ook niet alleen. Ons verhaal is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal van alle verhalen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Van zorgzame vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die samen alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Van maanden voorbereiden en het verheugen op zorgeloze momenten met familie en van herinneringen. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke Wish Journey krijgt het kind een positieve boost. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.

Hoe kunt u bijdragen

Op het moment dat u, uw zoon of dochter aanmeldt voor individuele bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining, doneren wij namens u 10 euro. Dit geld wordt gebruikt om de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen werkelijkheid te laten worden.

CBF- erkenning en ANBI

Make-A-Wish Nederland voldoet aan de nieuwe CBF-erkenning voor goede doelen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Deze erkenning wordt toegekend aan fondsenwervende organisaties  die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor een goed doel. Daarnaast heeft de Belastingdienst Make-A-Wish Nederland aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer info.

Samen voor resultaat

Vrijblijvende eerste bijles

De eerste bijles is bij ons vrijblijvend!

25.000 leerlingen

Zoveel leerlingen hebben dankzij abcbijles hogere cijfers gehaald!

8,8 cijfer

Wij krijgen gemiddeld een 8,8 van onze klanten!

7 zekerheden van abcbijles

  • 1-op-1 begeleiding in elk schoolvak
  • Altijd een ervaren begeleider in de buurt
  • Gecertificeerd door de LVSI
  • Voor basisschool, vmbo, mavo, havo, vwo en gymnasium
  • Een plan van aanpak op maat
  • Studievaardigheden- en motivatietest
  • Goed contact met de school en de ouders

Informatiepakket

Bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining nodig? Vraag ons gratis informatiepakket aan en lees alles over onze diensten.


Aanvragen

Aangesloten bij LVSi

Wij voldoen aan strenge kwaliteitsnormen

Vrijblijvende bijles aanvragen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jullie op.