abcbijles

abcbijles en

Make-A-Wish

abcbijles en Make-A-Wish

Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen.

Make-A-Wish Nederland en abcbijles willen al deze jonge patiënten tussen de 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst.

Dat doen we samen door hun allerliefste wens te laten uitkomen.

Oprichting Make-A-Wish Nederland

In 1989 wordt Make-A-Wish Nederland opgericht. De allereerste wens komt van de
10-jarige Cindy. Zij wil zó graag een tv-opname bijwonen van de toen heel populaire serie ‘Zeg ‘ns AAA’. Een enthousiaste verpleegster van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis meldt haar wens aan.

De kracht van een wensvervulling

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens, jonge patiënten en hun omgeving weer kracht en hoop geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet zomaar. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is, dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.

Make-A-Wish Nederland en abcbijles zet alles op alles om zo veel mogelijk wensen te vervullen. Dat doen wij niet alleen. Dat kunnen wij ook niet alleen. Ons verhaal is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal van alle verhalen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Van zorgzame vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die samen alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Van maanden voorbereiden, het verheugen op, zorgeloze momenten met familie en van herinneringen. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke Wish Journey krijgt het kind een positieve boost. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.

Hoe kunt u bijdragen?

abcbijles biedt haar klanten twee verschillende pakketten aan. Namelijk het pakket ”Optimaal resultaat door begeleiding op maat” en het pakket ”Efficiëntie en resultaatgericht”.

 

Als u kiest voor het pakket ”Optimaal resultaat door begeleiding op maat”, wordt de €30 van de proefles gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland. Het geld wordt gebruikt om de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen te vervullen.

CBF- erkenning en ANBI

Make-A-Wish Nederland voldoet aan de nieuwe CBF-erkenning voor goede doelen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Deze erkenning wordt toegekend aan fondsenwervende organisaties, die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor een goed doel. Daarnaast heeft de Belastingdienst Make-A-Wish Nederland aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer info

Sluit Menu