FAQ

Vragen over abcbijles

Voor wie is abcbijles

abcbijles voorziet individuele bijles, huiswerkbegeleiding en studievaardigheden. Dit voor leerlingen van het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs: vmbo, mavo, havo, vwo en  het gymnasium. Van de brugklas tot het examenjaar.

Waar vind ik abcbijles

abcbijles voorziet individuele begeleiding voor basis- en middelbare scholieren in: Amersfoort, Leusden, Soest, Baarn, Zeist en Utrecht (stad).

Hoe gaat bijles, huiswerkbegeleiding of studievaardigheden in zijn werking bij abcbijles

De ouder of de leerling meldt zich aan via het contactformulier of via 085 40114 95. Vervolgens selecteren wij, op basis van de hulpvraag, een geschikte begeleider voor de leerling.

De begeleider en de leerling wisselen contactgegevens uit en plannen in overleg de proefles in. Heeft de leerling de proefles als positief ervaren, dan selecteren we in overleg een geschikt pakket voor de leerling.

De wekelijkse les of lessen kunnen nu in overleg tussen de begeleider en de leerling ingepland worden.

abcbijles neemt maandelijks contact met de ouder of leerling op om te evalueren of alles goed verloopt. Heeft de leerling gekozen voor een plan van aanpak? Dan evalueert de begeleider deze en past het plan, indien nodig, aan. Het gekozen pakket is maandelijks opzegbaar en te wijzigen.

U ontvangt de periodieke factuur tussen de 5e en de 10e van de maand. De factuur ontvangt u via de mail, dit vanuit een duurzaamheidsoogpunt.

Vragen over onze dienstverlening

Welke diensten biedt abcbijles aan

abcbijles biedt individuele bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining aan. De individuele begeleiding vindt bij de leerling plaats of op locatie. Lees hier meer over onze diensten

Welke pakketten zijn er

abcbijles biedt drie verschillende pakketten: ‘’Intensief, Resultaatgericht en Ondersteuning’’. Respectievelijk 80, 60 en 45 uur begeleiding. Dit aantal uren begeleiding is het hele schooljaar geldig. Op basis van de hulpvraag, wordt er in samenspraak een geschikt pakket gekozen voor de leerling.

Waar vindt de begeleiding plaats

De individuele bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining vindt bij de leerling thuis plaats. Woont de leerling in Hilversum? Dan is begeleiding op locatie ook mogelijk.

Gaat de begeleiding door tijdens schoolvakanties

De begeleiding gaat door tijdens de vakanties. Tijdens de kerstvakantie en de zomervakantie is het optioneel of de begeleiding voortgezet wordt.

Wat voor begeleiders werken er bij abcbijles

De begeleiders van abcbijles zijn ervaren studentbegeleiders met een specifieke vakkennis en ervaring met het geven van individuele begeleiding. Onze begeleiders worden regelmatig getraind om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen. Ook hanteert abcbijles een strenge selectieprocedure.

Vragen met betrekking tot de facturatie

Moet ik mijn zoon of dochter opgeven voor een heel (school)jaar

Nee, de begeleiding gaat door tot het niet meer nodig is. Een leerling kan op elk gewenst moment starten met individuele begeleiding bij abcbijles. Het aantal uren begeleiding per week, wordt in overleg met de ouders, leerling, begeleider en coördinator vastgesteld.

Bestaat er gezinskorting

Ja, er is sprake van 5% gezinskorting op onze pakketten.

Afmelden of opzeggen

Afmelden voor bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining door ziekte of een andere activiteit? Dit dient minimaal 24 uur van tevoren gecommuniceerd te worden met de begeleider en er dient een mail gestuurd te worden naar info@abcbijles.nl. De gemiste les houdt de leerling tegoed en kan in overleg met de begeleider ingehaald worden.

De bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining opzeggen? Stuur een mail naar info@abcbijles.nl. Eventueel kunt u gebruik maken van de annuleringsregeling.

Hoe ontvang ik de factuur

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Nadat u een pakket heeft gekozen, ontvangt u binnen 2 weken de factuur via de mail.

Wat is de regeling omtrent de pakketten

abcbijles voorziet drie verschillende pakketten voor individuele bijles, huiswerkbegeleiding en examenbegeleiding. Op basis van de intake en de proefles, adviseren we een pakket en wordt het pakket in overleg gekozen. Nu kunnen de lessen ingepland worden. De factuur ontvangt u binnen 2 weken, nadat deze is gekozen.

Worden de kosten van gemiste lessen in rekening gebracht

Nee, de gemiste les kan, in overleg met de begeleider, ingehaald worden op een ander gewenst moment.

Er klopt iets niet met mijn factuur, wat moet ik doen

Neem contact met ons op via info@abcbijles.nl. Mocht er terecht iets niet kloppen met de factuur, dan sturen we een verbeterde factuur op.

De school betaalt (een gedeelte van) de facturen, hoe regel ik dit

Wanneer de school (een gedeelte van) de facturen gaat betalen, hebben wij een bevestiging nodig van de school waarin wordt aangegeven per welke datum, welke dienst wordt betaald door de school. Neem per e-mail contact met ons op info@abcbijles.nl of breng de desbetreffende vestigingsmanager op de hoogte.

Ik wil de begeleiding betalen vanuit het PGB, hoe werkt dit

Wanneer u aanspraak wilt doen op het Persoonsgebonden Budget, dient u de facturen in bij het zorgkantoor. In bijna alle gevallen is er vanuit het zorgkantoor echter een specifieke omschrijving vereist op de factuur. Deze omschrijving kunnen wij op de factuur aanbrengen. U kunt dit van tevoren bij onze klantenservice aanvragen info@abcbijles.nl. Indien u dit achteraf meldt en wij met terugwerkende kracht de omschrijving moeten toevoegen, brengen wij hiervoor €20,00 administratiekosten in rekening.

Samen voor resultaat

Vrijblijvende eerste bijles

De eerste bijles is bij ons vrijblijvend!

25.000 leerlingen

Zoveel leerlingen hebben dankzij abcbijles hogere cijfers gehaald!

8,8 cijfer

Wij krijgen gemiddeld een 8,8 van onze klanten!

7 zekerheden van abcbijles

  • 1-op-1 begeleiding in elk schoolvak
  • Altijd een ervaren begeleider in de buurt
  • Gecertificeerd door de LVSI
  • Voor basisschool, vmbo, mavo, havo, vwo en gymnasium
  • Een plan van aanpak op maat
  • Studievaardigheden- en motivatietest
  • Goed contact met de school en de ouders

Informatiepakket

Bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining nodig? Vraag ons gratis informatiepakket aan en lees alles over onze diensten.


Aanvragen

Aangesloten bij LVSi

Wij voldoen aan strenge kwaliteitsnormen

Vrijblijvende bijles aanvragen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met jullie op.