Bijles geven

Ooit nagedacht over bijles geven? Bij abcbijles zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen zoals jij die graag anderen willen helpen. Als bijlesdocent bij abcbijles krijg je de kans om scholieren van middelbaar- en basisonderwijs bij jou in de buurt te ondersteunen terwijl je zelf ook nog wat verdient.

Hoe werkt het precies?

Zodra jij je hebt ingeschreven als bijlesgever, zullen wij telefonisch contact met je opnemen. Tijdens dit gesprek maken we telefonisch kennis en plannen we een online training in om je meer te vertellen over onze werkwijze en om je wensen door te nemen. Denk aan de vakken waarin je les wilt geven, de plaatsen en de niveaus.

Na afloop van deze training sta je ingeschreven als bijlesdocent en ontvang je meldingen van leerlingen bij jou in de buurt. Zodra jij een leuke bijlesleerling voorbij ziet komen kun je reageren en plannen wij, na het geven van meer informatie, een eerste bijles in. Deze bijles is een proefbijles om te kijken of het klikt.

Heb jij een positief gevoel over gehouden van de eerste bijles? Mooi! Dan wordt jij de vaste bijlesdocent en zal je de leerling wekelijks of maandelijks bijles gaan geven!

Bijles geven

Bente

Bij abcbijles werken vind ik leuk, omdat ik mezelf blijf uitdagen. Ik houd mezelf scherp en vind het leuk dat ik werk kan doen waarbij ik ook moet nadenken. Bovendien vind ik het fijn om iets nuttigs te kunnen doen en anderen te helpen, het geeft mij altijd heel veel voldoening! Kom je ook bij abcbijles werken?

Hoeveel bijles kan ik geven? 

Dit verschilt per persoon. Doorgaans hebben wij ruim voldoende bijlesleerlingen om jou rooster te vullen met bijlessen. Gemiddeld heeft een bijlesleerling 1x per week bijles en dan duurt deze bijles anderhalf uur. Als jij dus 3 momenten in de week hebt om bijles te geven, dan kun je gemakkelijk tussen de 4 en 6 uur les geven. De gemiddelde bijlesdocent geeft tussen de 10 en 60 uur bijles per maand. Dit loopt sterk uiteen en is afhankelijk van hoeveel leerlingen jij wilt helpen. 

Is er een minimum aantal bijlessen dat je moet geven? 

Nee bij ons geldt geen minimum aantal, het is volledig flexibel en zelf in te delen. Je kunt dus al bijles geven vanaf 2 uur per maand. 

Wanneer kan je bijles geven?

Je kunt bijles geven via abcbijles als je aan de volgende punten voldoet:

 

 • Als je een havo of vwo diploma bezit of als in je examenjaar zit;
 • Je bent minimaal 17 jaar oud bent;
 • Het leuk vindt om andere te helpen;
 • Minimaal één vak hebt waarin je goed bent en bijles wilt geven

Wat verdien je met bijles geven?

Het geven van bijles is niet alleen heel erg leuk en leerzaam, je verdient er ook een leuk salaris mee! Afhankelijk van jou leeftijd, diploma’s en bijleservaring verdien je tussen de 12 en 17 euro per uur. Naast 1-op-1 bijles aan huis kun je via abcbijles ook bijles geven op verschillende basis- en middelbare scholen. Hierbij kunnen de uurtarieven variëren tussen 15 en 30 euro per uur. Afhankelijk van de exacte school en functie. 

Starten met bijles geven? 

Wil jij na het lezen van deze informatie beginnen met het geven van bijles? Klik dan hier om je binnen 2 minuten aan te melden als bijlesdocent. Binnen 5 werkdagen geef jij misschien al je eerste bijles bij jou in de buurt! 

Voor welk vak komen de meeste bijlesaanvragen binnen?

Bij abcbijles komen er veel bijles aanvragen binnen voor basisonderwijs maar ook voor middelbaar onderwijs. Bij basisonderwijs gaat het meestal om vakken zoals taal en rekenen of begrijpend lezen omdat de leerlingen in het basisonderwijs nog niet dezelfde vakken krijgen als de leerlingen in het middelbaar onderwijs. Bij middelbaar onderwijs gaat het vooral om Bèta vakken zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde omdat dit vaak als lastige vakken wordt ervaren.

Naast deze bèta vakken krijgen we ook veel aanmeldingen voor Engels en Nederlands echter kom het ook voor dat we aanmeldingen krijgen voor Frans, biologie of geschiedenis. Een ander populair onderwerp is studievaardigheden en het leren ‘leren’ aangezien hier ook veel uitdagingen liggen.

Kan ik zonder ervaring bijles geven?

Heb jij nog nooit bijles gegeven maar lijkt het je wel heel erg leuk? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij helpen je graag bij het geven van je eerste bijlessen. Dat kan natuurlijk spannend zijn, gelukkig krijg je bij ons een uitgebreide training om ervoor te zorgen dat jij optimaal voorbereid je eerste bijlessen kunt geven. Omdat wij je begeleiden, is het bij ons dus ook niet verplicht om al ervaring te hebben in het bijles geven.

Aan wie zal ik bijles gaan geven?

Zodra jij je hebt aangemeld bij ons via deze link, dan zal je vooral leerlingen te zien krijgen van het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs. Meestal vinden de bijlessen aan huis plaats aan de keukentafel maar het kan ook online of in de bibliotheek. De leeftijd van de bijlesleerlingen loopt uiteen tussen 8 en 18 jaar oud. Omdat de leeftijd uiteenloopt kun je bij ons een voorkeur geven of je liever aan basisschool- of middelbare school leerlingen les wilt geven. Hierdoor kom jij nog beter in je kracht te staan.

Waarom bijles geven bij abcbijles?

Bijles geven

1. Flexibele planning

Geen stress! Je kunt je bijles uren zo plannen dat het past bij je studierooster en je sociale leven.

Bijles geven

2. Goed gevoel

Het is super tof om te zien hoe je leerlingen vooruitgang boeken door jouw hulp. Je kunt echt het verschil maken!

Bijles geven

3. We support you!

Maak je geen zorgen, we staan altijd voor je klaar met training, lesmateriaal en support. Je staat er niet alleen voor.

Bijles geven

4. Verdien een extra zakcentje

En laten we eerlijk zijn, een beetje extra geld verdienen is altijd mooi meegenomen, toch? Verdien gem. 15 euro per uur.

In welke plaats komen de meeste aanvragen voor bijles?

Wij zijn in heel Nederland actief daarom kun je, ongeacht waar je woont, leerlingen bij jou in de buurt helpen! We hebben voor een aantal specifieke plaatsen een pagina gemaakt zodat je meer kunt lezen over wat we percies doen en wat de werkwijze is. Hieronder kun je een aantal van deze locaties zien:

 

 

Hieronder vind je een greep van onze aanmeldpagina's voor het geven van bijles:

    

    

   In welke vakken kan ik bijles geven?

   Je kunt bij abcbijles in alle vakken bijles geven voor zowel basis- als middelbaar onderwijs. Hieronder zie je een lijst van de meest populaire bijlesvakken: 

   N

   Aardrijkskunde

   N

   Biologie

   N

   Bijles Basisschool

   N

   Duits

   N

   Economie

   N

   Engels

   N

   Frans

   N

   Geschiedenis

   N

   M&O

   N

   Taal

   N

   Natuurkunde

   N

   Nederlands

   N

   Scheikunde

   N

   Wiskunde

   N

   Rekenen

   Kom jij ook bijles geven?

   Meld je dan via deze link aan.

   Lieke

   Begeleider

   Teun

   Begeleider

   Mathilde

   Begeleider

   Bijles geven

   Tjitske

   Begeleider

   Bijles geven

   Kelvin

   Begeleider

   Bijles geven

   Beau

   Begeleider

   Bijles geven

   Leon

   Begeleider

   Bijles geven

   Anne

   Begeleider

   Bijles geven

   Bente

   Begeleider

   Roi

   Management & Begeleider

   Zie hoe Anne-Marijn online bijlessen geeft

   Meer dan 5000 bijleshelden gingen je voor!

   Na jouw aanmelding wordt de werkwijze nader uitgelegd en kun je vragen stellen.

   Omdat je het lesgeven goed met je studie moet kunnen combineren pebaal jezelf het aantal uren dat je begeleiding geeft. Bovendien selecteren altijd leerlingen bij jou in de buurt. In overleg met de ouders wordt er een de eerste les ingepland. Tijdens dit moment maken jullie kennis, wordt de focus van de lessen vastgesteld en een begin gemaakt aan de lesstof. Omdat de klik met je bijlesleerling al allerbelangrijkste is, stellen we na afloop vast of deze klik wederzijds is. 

   Is de leerling na afloop tevreden en is er een klik? Dan stellen we in overleg met jou een geschikt pakket vast voor de leerling. Nu kan de les beginnen!

   De lestijden kan je flexibel inplannen met de leerling en daarom houd je genoeg tijd over voor andere leuke dingen!

    

   Klik hier om je in te schrijven als bijlesdocent (binnen 1 minuut) en geef volgende week al je eerste bijles!