Wat is je naam?

Christian van Trigt

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de bachelor Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke planning aan de Wageningen universiteit.

 

Waarom vind je bijles geven zo leuk?

Omdat het heel persoonlijk is en je bezig bent met een ontwikkelingsproces. Het geeft voldoening als jouw leerling betere cijfers haalt en nog belangrijker dat hij/zij het vak meer gaat waarderen.

 

In welke vakken geef je bijles?

Voornamelijk economie en wiskunde (a).

 

In welke plaats geef jij les?

Houten

Wat zijn vaak voorkomende problemen die jij tegenkomt bij de leerlingen?

Wat vaak voorkomt in wiskunde en economie opgaven is dat de eerste denkstap cruciaal is om tot het eindantwoord te komen. Anders gezegd, je moet proberen exact te begrijpen wat ze vragen en de informatie ordenen. Veel foute antwoorden komen door foute interpretaties of het niet geheel begrijpen van de vraagstelling.

 

Wat zijn je hobby’s?

Sporten in zijn algemeenheid maar voetbal stipt op nummer één. Hier ben ik dan ook best ambitieus in. Verder hou ik van chillen met vrienden, en geregeld eens een goed feestje meepakken.

Tips voor andere begeleiders van abcbijles?

Vooral gestructureerd op weg helpen met die eerste cruciale denkstap. Daarna ook de leerling zelfstandigheid meegeven en het vak proberen leuker te maken. Immers als je een vak leuker gaat vinden gaat het je meestal makkelijker af leert de ervaring.

Waarom je bijles en huiswerkbegeleiding zou moeten geven bij abcbijles

Met name het flexibele indelen van je tijd is heel fijn naast je studie. Bovendien wordt het werk enorm gewaardeerd door leerlingen en ouders. Behalve dat je bij dit werk leerlingen dingen leert en uitlegt, leer je zelf ook van de stof en verbeteren je sociale vaardigheden.

 

 

Klik hier om ook bijles te geven bij abcbijles!