Wat is je naam?

Lieke Mooij

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

Ik zit in het tweede jaar van de studie: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan Saxion hogeschool.

 

Waarom vind je bijles geven zo leuk?

Het is fijn om leerlingen te helpen en vooruitgang bij de leerling te zien. Het geeft een goed gevoel als een leerling door mijn hulp een goed cijfer haalt voor een toets. Daarnaast vind ik het leuk om bijles te geven in vakken waar ik zelf passie voor heb. Ook is het gezellig om bijles te geven omdat je na een tijdje de leerling begint te kennen.

 

In welke vakken geef je bijles?

Ik kan bijles geven in de vakken biologie, natuurkunde, Nederlands, scheikunde, wiskunde (A).

 

In welke plaatsen geef jij les?

Ik geef les in Amersfoort.

Wat zijn vaak voorkomende problemen die jij tegenkomt bij de leerlingen?

Ik merk dat veel scholieren moeite hebben met plannen. Het is natuurlijk ook lastig om alle vakken die je op school krijgt goed bij te houden. Daarnaast merk ik dat leerlingen soms moeite hebben met een bepaald vak. Dat kan komen omdat leraren soms geen tijd hebben om extra hulp te bieden.

 

Wat zijn je hobby’s?

Ik hou enorm veel van reizen. Het liefst bezoek ik elke vakantie een nieuwe plek! Ook vind ik het gezellig om met vriendinnen een terrasje te pakken of uit te gaan. Zo nu en dan een festival bezoeken vind ik ook erg leuk.

 

Tips voor andere begeleiders van abcbijles?

Ik vind het altijd fijn om met de leerling opgaven te maken om te peilen waar de leerling vast loopt. Hier geef ik dan extra uitleg over. Daarnaast is het handig om na elke bijles even op te schrijven wat er is besproken. Als de leerling zelfstandig opgaven maakt, kan hij/zij hiernaar kijken als geheugensteuntje.

 

Waarom je bijles en huiswerkbegeleiding zou moeten geven bij abcbijles

Abcbijles is een fijn bedrijf om bij te werken. Als je een vraag hebt kun je appen of mailen naar Jurgen of Roi en je krijgt hier snel antwoord op. Het is een heel flexibel bijbaantje om naast je studie te doen, omdat je de tijden zelf in kan plannen. Het is natuurlijk ook gewoon heel gezellig om bijles te geven.

 

Klik hier om ook bijles te geven bij abcbijles.