Iedereen kent de uitdrukking een goed begin is het halve werk. Veel leerlingen ervaren moeite bij de overgang van de zomervakantie naar het schooljaar. Wil je ook een goede start van het schooljaar voor je kind? Lees dan onderstaande tips. Zodat je kind het jaar met zelfvertrouwen en goede cijfers kan beginnen!

 

Op tijd naar bed
Het hoort bij de vakantie: later naar bed gaan. Het is ’s avonds nog lang licht en in de meeste gevallen nog lekker warm. En je hoeft de volgende dag toch niet vroeg op te staan. Toch is het goed om in de laatste week van de vakantie alvast weer (stapje voor stapje) terug te gaan naar het schoolritme: op tijd naar bed en op tijd opstaan. Spreek een bedtijd af voor je kind en verkort die eventueel elke dag met een kwartier. Zo went je kind weer aan de nieuwe bedtijden en begint hij uitgerust aan het nieuwe schooljaar. Je kind vindt het waarschijnlijk in het begin niet al te makkelijk om bijvoorbeeld om 20:00 uur al te slapen: je kind is de afgelopen weken gewend om later te gaan slapen. Spreek dan af dat hij nog niet hoeft te slapen, maar op de kamer nog even mag lezen bijvoorbeeld. Zo komt je kind wel tot rust en daarna ook weer in het ritme.

 

Weekkalender

Een nieuw schooljaar begint meestal ook weer met een nieuw schema voor alle activiteiten in een week: gymles, sporttrainingen, pianoles enz. Het duurt vaak even voor je kind dit ritme weer op heeft gepakt. En dat geldt vaak niet alleen voor je kind: jij als ouder moet vaak ook weer even wennen aan het nieuwe ritme van voetbal- en hockeytrainingen van je kind(eren). Maak dan een weekplanner, bespreek deze met je kind en hang de weekplanner op een zichtbare plek in huis op.

 

Plannen maak- en leerwerk

Zodra het schooljaar weer begint is het belangrijk dat je kind start met het plannen van het maak- en leerwerk. Laat je kind minstens twee weken vooruit kijken in de agenda en belangrijker nog: begin op tijd. Kijk alvast met je kind naar de studiewijzers of jaarplanning, zodat je kind goed op de hoogte is van wat er gaat komen. Daarnaast is het belangrijk dat je kind iedere dag, voor hij/zij aan het huiswerk begint, een dagplanning maakt. Denk goed na over de volgorde waarin de verschillende taken uitgevoerd worden. Dit kan uiteindelijk veel tijd schelen.

 

Schoolspullen kopen
Misschien heeft je kind nog wel een nieuwe pen, beker of tas nodig? En passen de gymkleren en schoenen nog wel? Kijk samen wat er nodig is en nog leuker: ga samen op stap om het te kopen. Schoolspullen kopen is iets wat je goed samen kunt doen en ook nog leuk is. Op deze manier weet je zeker dat de spullen naast ‘cool’ ook functioneel zijn.

 

Start na de vakantie met bijles of huiswerkbegeleiding

Of je kind in september begint in de brugklas, of dat hij/zij naar de bovenbouw gaat… bijna iedereen vindt het lastig om na zo’n lange vakantie in het ritme te komen. abcbijles kan je kind vanaf de start van het schooljaar helpen. Met individuele bijles of huiswerkbegeleiding krijgt je kind meteen de juiste structuur, helpt een vaste begeleider met een goede planning én loopt je kind nooit meer achter de feiten aan.

 

Vrijblijvend aanmelden voor bijles of huiswerkbegeleiding aan huis

Wilt u graag het beste voor uw kind en bent u geïnteresseerd in een samenwerking met abcbijles en één van onze ervaren begeleiders? Geef uw wensen aan ons door en wij gaan vandaag nog aan de slag om de perfecte match te zoeken tussen uw kind en de begeleider. Wij beschikken over een slagingspercentage van 98%, waardoor u altijd verzekerd bent van kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Vul vandaag nog het aanmeldformulier in en u betaalt geen administratiekosten bij afname van een pakket. U kunt ons natuurlijk ook meteen even bellen op 06- 18906393 of een mail sturen naar info@abcbijles.nl.