ABCBIJLES: Samen zetten wij de leerling centraal.

Hey schoolleider! Ben jij op zoek naar een no-nonsense onderwijspartner die bekend staat om haar kwaliteit, snelheid en een groot landelijk docententeam? Dan ben je bij abcbijles aan het juiste adres.

Vertrouw de meer dan 50 scholen die abcbijles samen met haar partners al heeft mogen ondersteunen. Als onderwijsorganisatie is abcbijles de afgelopen 5 jaar al bezig met het verbeteren van het onderwijs. Dit gebeurt met wetenschappelijk onderbouwde methodes.
Met deze methodes helpt abcbijles leerlingen verder én worden er ambitieuze ondersteuningsprojecten opgezet.
De missie van abcbijles is dan ook niet voor niets:
Elke leerling in zijn kracht zetten om optimaal te blijven leren.

Voordelen van abcbijles

  • Oog voor talenten en interesses van de leerling
  • Leren Leren
  • Snelheid
  • Extensieve screening van aanstormend doceertalent
  • Duurzame samenwerking
  • Meer dan 50 scholen gingen jouw school al voor
Q

Direct meer informatie over abcbijles

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij bieden voor uw school of wilt u meer informatie over het Nationaal Programma Onderwijs? Vul dan uw gegevens in om direct meer informatie te krijgen!

 

 Nationaal Programma Onderwijs

De afgelopen periode is niet ideaal geweest voor de doorontwikkeling van leerlingen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft daarom geld vrijgemaakt om het onderwijs zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen. Daar zijn 24 afgebakende maatregelen uit voort gekomen. Die maatregelen zijn gepresenteerd als een menukaart.
Als ervaringsdeskundige helpt abcbijles jou het persoonlijke menu samen te stellen voor elke leerling! Zo worden deze leerlingen weer in hun kracht gezet.

Q

Direct meer informatie: NPO samenwerkingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent NPO samenwerkingen met abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

Les In Kleine Groepjes

Werken in kleine groepjes is één van de best werkende interventies mogelijk. Iedereen weet dat persoonlijke aandacht mét vakspecifieke kennis dé springplank is naar succes. Bij abcbijles is dit zo geregeld!
Met het uitgebreide landelijke docententeam én ervaring hebben heeft abcbijles voor je het weet de juiste bijlesheld bij jullie in het schoolgebouw zitten. Abcbijles is de nummer één in aanvullende ondersteuning op school. De docenten van abcbijles nemen echt de tijd om leerlingen te helpen. De docenten krijgen vaak te horen dat ze zorgen wegnemen.

Q

Ontvang gratis de ABCbijles brochure

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent les in kleine groepjes van abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

 Examentraining

Abcbijles gelooft niet in enkel bijlessen voor een toets. Sterker nog, abcbijles WEIGERT om leerlingen enkel hier mee te helpen. ‘’Leren leren’’ is de methode die zorgt voor zelfvertrouwen en blije leerlingen. Hierdoor zullen de resultaten vanzelf komen. De examentraining verloopt anders dan bij andere scholen, ze zijn veel effectiever. Abcbijles is hiermee de ideale samenwerkingspartner voor jouw school.

Q

Ontvang direct meer informatie: Examentraining

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent examentraining samenwerkingen met abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

Basisschoolbegeleiding

De basisschool is de fundering waar het volledige onderwijsprogramma op steunt. Pedagogisch klimaat voert de boventoon, voordat abcbijles een bijlesheld naar jouw school toestuurt, wordt de docent uitvoerig op de pedagogische kwaliteiten gescreend.
Abcbijles is zich zeer bewust van de allernieuwste ontwikkelingen op het vlak van ‘’bewegend leren’’. Abcbijles zorgt dat de leerling centraal staat tijdens de actieve lessen. Dit gebeurt in samenspel met jullie docententeam om zoveel mogelijk zorgen weg te nemen en de ontwikkeling van de leerling te bevorderen.
 

Q

Ontvang direct meer informatie: Basisschoolbegeleiding

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent basisschool samenwerkingen met abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

Begeleiding op de Middelbare School

De kundige bijleshelden geven op maat gemaakte bijles op jouw school. Uiteraard bespreekt abcbijles met de school wat de wensen en behoeftes zijn; waar liggen de uitdagingen en waar de kansen? Abcbijles helpt graag elke leerling aan de juiste begeleiding. Hoe zien deze lessen eruit en wat is het doel? De rode draad in alle samenwerkingen met scholen is structurele vakspecifieke begeleiding in kleine groepjes. Dit kan altijd snel geregeld worden met het landelijke docententeam.  

Q

Ontvang direct meer informatie: Middelbare school begeleiding

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent middelbare school samenwerkingen met abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

Vakantieschool

Het eindoordeel van diverse internationale onderzoeken wees uit dat dit een zeer effectieve interventie is voor het inhalen van leerachterstanden. Abcbijles biedt graag dat extra steuntje in de rug. Vakantieschool van abcbijles betekent dat de leerlingen aan de slag gaan met vakspecifieke vaardigheden, waarbij de belangrijke methode van het ‘leren leren’ hoog in het vaandel staat. Buiten dat de leerlingen bijkomen met gemiste kennis, geeft abcbijles hen een flinke dosis zelfvertrouwen, zelfstandigheid en motivatie mee.
De leerlingen werken in kleine groepjes waar aandacht is voor het individu én waar de leerlingen met en van elkaar gaan leren. De duur van het traject wordt uiteraard met de school op maat gemaakt.

Q

Ontvang direct meer informatie: Lente & Zomerschool

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent lente & zomerschool samenwerkingen met abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

Van Groep 8 Naar Brugger

Er verandert heel veel als een leerling van groep 8 naar de brugklas gaat. De manier van leren is veel zelfstandiger, er komt meer huiswerk bij en er zijn nieuwe sociale cirkels om in te bewegen. Een spannende periode voor elke leerling. Samen met jouw school zorgt abcbijles ervoor dat deze overgang vloeiend verloopt. Dit begint bij een goede voorbereiding vanuit groep 7 en 8. Hier zet abcbijles samen met jouw school op in door gebruik te maken van een op maat gemaakte planning. Door deze planning neemt de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling toe.
 

Q

Ontvang direct meer informatie: de overstap naar de brugklas

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent overstap naar de brugklas samenwerkingen met abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

Aanvullende Materialen

Abcbijles heeft naast een landelijk bijlesnetwerk ook nog haar eigen materialentak. In samenspraak met jouw school, kan op korte termijn materiaal op maat geleverd worden. Abcbijles heeft zelf materiaal ontwikkeld waar praktische opgaven van hoge kwaliteit in staan. Deze opgaven zijn in lijn met onder andere Cito. Hier blijft het niet bij. De bedrijfsfilosofie van abcbijles houdt in dat leerlingen leren begrijpen hoe ze effectief gaan leren. Dit vindt abcbijles belangrijker dan enkel het stampen voor een toets. Daarom werkt abcbijles samen met neurowetenschappers om tot de beste methode voor ‘’leren leren’’ te komen. De leerling van jouw school zal daar een leven lang profijt van hebben.

Q

Ontvang direct meer informatie: aanvullende materialen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent aanvullende materialen samenwerkingen met abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

 Talentontwikkeling

Met talentontwikkeling heeft abcbijles voor ogen dat de leerlingen echt in hun KRACHT gezet worden. Samen met jouw school wordt er specifiek gekeken naar de talenten van elke leerling. Samen met jouw school kijkt abcbijles naar de specifieke talenten van kinderen. Als een kind bijvoorbeeld van koken houdt, wordt het kind gekoppeld aan een bijlesheld die ook een passie voor koken heeft. Dit zorgt voor extra stimulatie voor het kind. Dit talentenprogramma is geschikt voor de basisschool en voor de middelbare school. Dit zal altijd een traject op maat zijn. Gaat jouw school samen met ons de uitdaging aan? Neem dan nu contact op met abcbijles.
 

Q

Ontvang direct meer informatie: talentontwikkeling

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak het formulier af en ontvang direct alle informatie omtrent talentontwikkeling samenwerkingen met abcbijles. Samen zetten wij elke leerling in zijn/haar kracht om optimaal te blijven leren!

 

Contact met ons opnemen